Leven vanuit Vreugde

Praktijk voor psychosociale therapie en dromenwerk


Groepstherapie

Behalve individuele therapie geef ik ook groepstherapie in het Boswijk Instituut in Doorn.Veel mensen die niet eerder in therapie zijn geweest vinden een therapiegroep maar eng en zijn geneigd om eerst individueel te beginnen en dan maar verder te zien.

Dit is heel begrijpelijk maar in veel gevallen niet de beste weg. Een groep kan heel drempelverlagend werken. Je ziet (eerst) anderen werken en dat geeft je inzicht in wat het effect kan zijn. Je merkt dat je niet de enige bent met dit soort vragen. In een groep is er - naast de mogelijkheid voor individueel werk – ook meer ruimte voor oefeningen. Een ander voordeel van groepen is de langere 'belichtingstijd': je bent een langere tijd heel dicht bij wat erin jezelf gebeurt. Ook word je in de groep vaak 'geraakt' door het proces van anderen en dat verheldert en versnelt soms je eigen proces. Het rendement van groepstherapie is daardoor vaak groter.

Wij werken in de groepen vanuit aandachtig aanwezig zijn, zonder oordeel en met mededogen, respect en liefde voor degene met wie we werken. In een dergelijke sfeer is er in een groep veel betrokkenheid met elkaar en weinig vijandigheid. Het is zoals het is, er ontstaat waardering voor elkaar, openheid en herkenning bij elkaar.

Het Boswijk Instituut voor Psychotherapie en Opleiding is een plek waar mensen in een veilige omgeving, begeleid door professionele en aandachtige therapeuten, kunnen kijken naar de onderliggende oorzaken van vragen, belemmeringen of problemen die zij in hun leven tegenkomen.

We bieden verschillende mogelijheden om te werken in een groep. Een Intensieve groep biedt je de mogelijkheid kennis te maken met het Boswijkwerk. Wil je wat langer in een vaste groep doorwerken, dan kun je deelnemen aan een Doorgaande groep. Voor meer informatie en data zie: boswijkinstituut.nl.